Műszempilla ápolása és tisztítása. Hogyan érdemes csinálnod?

Aki a hangsúlyosabb pillák, és tekintet érdekében műszempilla mellett dönt, annak érdemes szem előtt tartani, hogy a műszempillát is folyamatosan ápolni kell, a tartós és szép eredmény fenntartása érdekében.

A műszempilla viselése sok esetben nem is olyan egyszerű dolog mint gondolnánk. Érdemes tapasztalattal rendelkező szakembert választanunk magunknak. Legfőképp azért, mert nemcsak a megfelelő felrakás a fontos, hanem az is, hogy megfelelő tájékoztatást kapjunk, hogyan kell ápolnunk műszempillánkat.

Mi az a műszempilla?

A műszempilláknak több típusa van. Mint mindenből ebből is létezik olcsóbb, és magasabb árú kategória. Az olcsóbb pillák szintetikus anyagból készülnek, a természetes anyagúak (pl. haj) ennél drágábbak. De nemcsak anyagukban különböznek hanem hosszban és méretben is.

Létezik ún. soros pilla, melyet egyben kell felrakni a szempillatőhöz. Létezik tincses és szálas változat. A szálas a legaprólékosabb de a legtermészetesebb végererdményt adó pilla.

Hogyan zajlik a műszempilla felrakása?

A kozmetikus, vagy a megfelelő végzettséggel rendelkező szakember, pontosan megnézi, hogy milyen a szemformánk, és ennek megfelelően segít, hogy milyen műszempilla lenne számunkra a legtermészetesebb, de mégis hangsúlyos viselet.

A  szempillákat legelőször zsírtalanítják speciális aplikátor segítségével, annak érdekében, hogy jól tapadjanak. A műszempilla rögzítése ragasztó segítségével történik, amely mentes minden olyan anyagtól, amely allergiás reakciót válthat ki. Amikor azt mondjuk vigyázni kell a műszempillákra, annak a legfőbb oka az, hogy a ragasztó minél tovább a helyént tartsa a szempillákat.

Létezik természtes hatású, ún. nyitott tekintetű, macska,  baba formájú műszempilla is.

Legkedveltebb a természetes hatás.  A cicás stílus csábító és csajos, de nem javasolt kicsi szemhéjú szemre. A babás stílussal pedig maximálisan kerek szemhatást lehet elérni.

Mennyi időt vesz igénybe?

A felhelyezés időtartama változó, általában 2-3 órát vesz igénybe.

A műszempillák nagyok aprók. Felhelyezésük két pici csipesszel történik. Az, hogy egy szempillára mennyi műszempilla kerül fel, attól függ, hogy egy, kettő, vagy 3D hatású műszempillát választunk magunknak. A D betű előtti szám jelzi nekünk, hogy egy szempillára, hány szál műszempilla kerül rögzítésre.

Mi az amit mi tehetünk a tartós és ápolt műszempilla érdekében?

  1. Óvjuk a víztől, és a párától. ( Szolárium, szauna, gőzkabin) Ez minden napra vonatkozik, de a felrakást követő 48 órában érdemes különösen figyelni erre.  Ugyanakkor a felrakást követően a szemünk környékét alaposan, de óvatosan meg kell tisztítani, hiszen a felhelyezés során a ragasztóból, maradhatnak szennyeződések.
  1. Tilos a dörzsölése! Dörzsölés vagy szem vakarás hatására a műszempillák nagyon könnyen leeshetnek.
  1. A szemkörnyék területén kerülni kell az olajos lemosókat, és krémeket, mert az olaj negatívan hat a szempilla ragasztóra, így kevésbé lesz tartós.
  1. Ne használj szempillaspirált. Károsítja a műszempillát, ami egyébként magában is elég a tekintetünk hagsúlyozásához,  nem szükséges szempillaspirál hozzá.
  1. Fésülgesd őket rendszeresen. A kozmetikus a műszempillához ad nekünk szempilla fésüt. A fésülés hozzájárul a tartóssághoz, mivel így a pillák nem ragadnak össze és nem tapadnak egymáshoz. Így nemcsak szépek maradnak, hanem tartósak is.
  2. Ne sírjunk, inkább mosolyogjunk! 🙂 A könnyek ugyanis a só miatt negatív hatással bírnak a ragasztóra. Legfőképpen akkor ha a mécses a felhelyezést követő 48 órán belül törik el. Hiszen a ragasztónak ennyi idő szükséges ahhoz, hogy rendesen megkössön.

Mikor kell újra építeni?

Amennyiben minden szabályt betartunk, elegendő 3 hetente kb.

Végül egy fontos tanács:

Amikor kozmetikust választasz, figyelj arra, hogy milyen anyagokkal dolgozik. Mindig azt válaszd,  aki minőségi termékekkel dolgozik. Mivel ez egy állandó viselet, nem érdemes spórolni rajta.

Ha műszempillát szeretnél keress bátran.