Bőrradír kisokos. Hogyan kell használni?

Bőrünk nemcsak, hogy egész testünket befedi, hanem egyfajta védelmi funkciót is betölt a szervezetünkben. Megvéd bennünket a káros hatásoktól, és igen nagy próbatételeknek van kitéve, hiszen amíg a többi testrészünket ruha fedi,  addig az arcunk szabadon van, így számos káros dolog csapódik le rajta. UV-sugárzás, hideg,  fűtött száraz levegő, mind, mind alaposan megterhelik az arcbőrt. 

Fentiek miatt rendkívül fontos, hogy az arcbőrünk hidratált legyen, és folyamatosan meg tudjon újulni. Ebben segítenek nekünk a bőrradírok.

Sokan bizonyára nem is tudják, hogy a bőrradír nem a modern kor találmánya. Már az ókori görögök is használták, tengeri homok formájában, mind a test, mind az arc radírozására. A bőrradírnak ugyanis nagy szerepe van bőrünk üdeségének megőrzésében.

Mi az a bőrradír és mire használjuk?

A bőrradírok segítségével eltávolíthatjuk az elhalt hámsejteket,  szennyeződéseket az arcbőrünkről, melynek hatására bőrünk nemcsak, hogy felfrissül, hanem könnyebben is regenerálódik, hiszen az egyéb hidratáló kozmetikumok is könnyebben bejutnak bőrünk mélyebb rétegeibe a radírozásnak köszönhetően.

Amennyiben rendszeresen radírozzuk arcbőrünket, puhává és üdébb színűvé válik. Sőt kevesen tudják, de a rendszeres radírozás hatására még a smink is üdébb hatást kelt, és tartósabban is megmaradhat arcbőrünkön.

Hogyan hat a bőrradírozás?

Nemcsak az arcon de a testen végzett rendszeres radírozás  hatására is a bőrszínünk élénkebb lesz. A bőrradírokban található tisztítógyöngyök ugyanis fokozzák a mikrokeringést. Ennek hatására a bőrünk több tápanyaghoz, és oxigénhez jut, sőt segítségével könnyebben érhetünk el egyenletes barnulást is.

Milyen típusú bőrradírok léteznek?

Attól függően, hogy milyen összetételűek, a bőrradír termékeket több csoportba sorolhatjuk.

1., Léteznek ún. mechanikai radírok. Otthoni használatra legtöbben ezeket  a peelingeket alkalmazzák. Ez annyit jelent, hogy valamilyen szemcsés anyag segítségével eltávolítjuk az elhalt hámsejteket a bőr felszínről. Ez lehet kukorica őrlemény, barnacukor, ásványi só, kovaföld stb. Nem árt azonban óvatosnak lenni, hiszen ha nem a bőrtípusunknak megfelelő, vagy túl nagy szemcsés bőrradírt választunk akkor könnyen felsérthetjük vele a bőrünket. Célszerű, apró szemcsés, finom textúrájú terméket választani.

Amennyiben ilyen terméket választunk elegendő, ha heti 1-2 alkalommal radírozzuk a bőrünket, mert a túl gyakori használat túlzottan száríthatja arcbőrt.

2., Másik fajtájuk a kémiai peelingek, ezek a típusok  gyümölcssav alapanyagúak, leggyakrabban citrom, almasav, tejsav. Az ilyen peelingek úgy működnek, hogy feloldják az elhalt hámsejteket a bőrről, és felgyorsítják a bőr megújulását. Vagyis ebben az esetben nem ledörzsöljük az elhalt hámsejteket, hanem csak elősegítjük annak leválását.

Az ilyen hámlasztó termékekkel való kezelést célszerű képzett kozmetikusra bízni, aki pontosan tisztában van vele, melyik típusú sav milyen dózisban, hány alkalommal, és nem utolsó sorban milyen bőrtípusra alkalmazható.

3., Végül de nem utolsó sorban léteznek ún. biológiai peelingek. ezek proteáz enzimeket tartalmaznak, bontják a bőr felszíni fehérjéit. Talán nevezhetjük ezt az arctisztítás legkíméletesebb módjának.. Ez a bőrradír pattanásos bőrre kifejezetten jótékony hatással bír.

Bőrradír használata

Tisztítsd meg alaposan az arcodat, hogy eltávolítsd róla a sminket,és a szennyeződéseket. az arcradírt nedves bőrre kell felvinni, és finom mozdulatokkal eloszlatni a bőrön, majd egy kb 1-2  percig alaposan átmasszírozni. A végén alaposan leöblíteni.

Végezd rendszeresen heti 1-2 alkalommal!

Amennyiben bizonytalan vagy, hogy melyik fajta peelinget válaszd fordulj bátran képzett kozmetikushoz, ő segít Neked a megfelelő kiválasztásában, és akár abban is, hogyan tudo a bőrradírozást beépíteni az otthoni arcápolási rutinodba.