Egyszerű alap smink tippek kezdőknek. Mire figyeljünk?

Túlzás nélkül mondható, hogy a smink napjainkba művészetté vált, és az önkifejezés egyik fontos eszköze, éppen ezért néhány dologgal érdemes tisztában lennünk, hogy a hozzánk legközelebb álló, természetes hatást keltő sminket készítsünk magunknak.

Ebben a smink tippek kezdőknek cikkünkben segítünk elsajátítani a sminkelés alapjait egészen a bőrápolástól, a mindennapos rutinszerű smink használatig.

A cél, hogy a sminkünk, egészséges hatást keltsen és ízléses legyen.

Minden smink alapja a megfelelő bőrápolás

A bőr különböző változásai  és öregedése nagyban függ attól, hogy a mindennapok során, hogyan ápoljuk a bőrünket. Így a megfelelő tisztítás és ápolás rendkívül fontos. Célszerű egyfajta napi rutin kialakítani magunknak, hiszen a rendszeresség az egyik legfontosabb eleme az arcbőr kezelésének.

Az első legfontosabb lépés, hogy tisztában legyünk vele, milyen típusú az arcbőrünk. Száraz, esetleg zsírosabb, pattanásos, ráncos stb. Ha ezekkel tisztában vagyunk, be tudjuk szerezni a bőrünknek megfelelő típusú kozmetikumokat.

A tisztítás és a hidratálás reggel, és este is nagyon fontos.  Minden reggel és este tisztítsd meg az arcod langyos vízzel, és arctisztító krémmel, melyet alaposan öblítsd le, majd jöhet a hidratálás.

Fontos tipp

A hidratáló krémet felfelé irányuló mozdulatokkal oszlasd el, mintha ki akarnád feszíteni az arcodat. Ezzel megakadályozhatjuk, hogy a bőr idő előtt megereszkedjen.

Illetve ne feledkezzünk meg arról sem, hogy bőrtípusnak megfelelően heti egyszer érdemes radírozást is beiktatni, hogy eltávolítsuk az elhalt hámsejteket az arcunkról.

Alap smink tippek kezdőknek

Sminkelés alapjai kezdőknek. Mire van szükségünk hozzá?

Korrektor: A bőrhibák elfedésére szolgál, még alapozás előtt. Két színben is kapható.

A zöld korrektor a bőrhibákra való, a sárgás korrektort a szem alatti lila karikákra.

Alapozó: könnyű textúrájú bőrszínnek megfelelő árnyalatú alapozót válasszunk, melyet vékonyan és egyenletesen vigyünk fel az arcra és szükség esetén a nyakra.

Púder: Fixálja a smink alapot és védi a sminket. Segít hogy a smink ne legyen fénylő, növeli a természetes hatást. Itt is fontos, hogy megfelelő árnyalatot válasszunk. Nem szép ha valaki például sokkal világosabbat választ mint az arcbőre, mert sápadt lehet tőle, és az sem ízléses, ha sokkal sötétebbet választunk mint az arcbőrünk.

Pirosító: az enyhén felvitt pirosító üdévé teszi az arcot.

Szemöldökceruza: A szemöldök az egyik legmeghatározóbb eleme arcunknak, keretet ad szemünknek, Mindenki szemöldöke egyedi formájú, színű, így a szemöldök formázásban is meg kell találni a számunkra legmegfelelőbbet.

Kérjük kozmetkus segítségét, ő szakszerű segítséget tud adni, a szemöldök formáját illetően, és szemöldök festéssel segít elérni, hogy szemöldökünk szép és hangsúlyos legyen. Nem is beszélve arról, hogy ez egy tartós megoldás jelenthet.

Szempilla spirál: Szempillaspirállal könnyedén tudjuk hangsúlyozni a pilláinkat, mellyel tekintetünk hangsúlyosabbá válik.

Rúzs: Egy jó rúzs, feldobja és kiemeli az ajkainak, így hangsúlyos eleme lehet minden napi sminkünknek.

Mit jelent a szolid smink?

A sminkelés során nem távolodhatunk el önmagunktól. Pont ellenkezőleg, a jó sminkkel még inkább önmagunk lehetünk. Jobban érezhetjük magunkat a bőrünkben.

Napjainkban egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek az ún. “no makeup”  sminkek, amelyekkel erősségeinket hangsúlyozzuk, de összességében természetes hatást érünk el velük.

Milyen egy egyszerű natúr smink?

A natúr smink mindig visszafogott, sem színben sem az elkészítésében nincsen semmi feltűnő dolog. Ezzel a sminktípussal időt és energiát spórolunk meg magunknak, de még a bőrünk számára is sokkal kedvezőbb. Letisztultság, lágy,  pasztell színek jellemzik.

Alap smink, ecsettel vagy anélkül?

A sminkecsetek nagy segítséget nyújtanak számunkra, ráadásul a sminkelési időt is csökkentik és egyenletesebb eredményt érhetünk el velük. Könnyen tisztíthatók, így mindenképpen javasolt egy profi ecsetkészlet beszerzése az alap sminkünk elkészítéséhez.

Fontos, hogy mindig úgy sminkeljünk hogy az alap arcvonásaink megmaradjanak, hangsúlyozzuk arcunkat, és tekintetünket, de semmiképpen se vigyünk fel vastagon sminket az arcbőrünkre, mert az hosszú távon káros is lehet, és arcbőrünk idő előtt öregedni kezd.

Amennyiben bizonytalanok vagyunk mindenképpen kérjük, kozmetikus, vagy akár profi sminkes segítségét, ők segítenek megtalálni a saját személyre szabott smink megoldásokat.