Szép és egészséges arc és bőr titka. Tippek és tanácsok mindenkinek

Korábbi otthoni arcápolási cikkünkben már foglalkoztunk vele, hogy mit tehetünk annak érdekében, hogy arcbőrünk egészséges, ápolt és hidratált legyen.

Az arcbőr megfelelő tisztításán, és hidratálásán túl azonban van egy még egy nagyon fontos dolog, amely alapjaiban meghatározza bőrünk egészséget, ez pedig a táplálkozás.

Nézzük mi is a szép bőr titka?

Mindenki gyönyörű, és egészsége bőrre vágyik, azonban ezt elérni csak igen nagy gondossággal, és odafigyeléssel lehet, ha elhanyagoljuk, annak sajnos bőrünkre nézve maradandó eredményei lehetnek.

Szokták mondani, hogy a szépség belülről fakad. Kicsit más értelemben ez a bőrünkre is igaz, ugyanis az, hogy milyen minőségben táplálkozunk, mennyi folyadékot, és legfőképp milyen folyadékot fogyasztunk, igen nagy hatással van bőrünk, hajunk, de akár a körmünk egészségére is.

Nézzünk egy alapvető példát. Bizonyára mindenki hallott már róla, hogy az olajos magvak fogyasztásától kipattoghat az  arcbőrünk ha arra érzékenyek vagyunk. Ez talán a legjobb kezdő példa arra, hogy a táplálék miként befolyásolja az arc bőrünk egészségét. Magvakat természetesen szabad fogyasztani, sőt ajánlott is, de mindenképpen natúr, és sótlan formában.

Milyen tápanyagok bevitele fontos, hogy arcbőröm egészséges legyen?

OMEGA 3 zsírsav: Az omega 3 zsírsav segít, hogy bőrünk tömör, és rugalmas maradjon.

A megfelelő bevitel érdekében fogyasszunk sok halat, avokádót, nyers diót.

E vitamin: A nyers pirítatlan, sótlan napraforgómag tele van E vitaminnal. Fogyasszunk sok halat, spenótot, tojást avokádót, tökmag olajat, mert mind telis-tele van ezzel az értékes  vitaminnal.

Szelén és cink: Szerepet játszik szervezetünk alapvető funkciójában az immunvédelemtől kezdve szinte mindenben.   Fogyasszunk pulykát, tojást, csirkét, spárgát, és brazil diót. 6 szem brazil dióban, több mint  500 mikrogramm szelén található.

A és C vitamin: Ezek a vitaminok is nagyon fontosak a szép bőrhöz. Az édesburgonya kaliforniai paprika, brokkolit, répa nagy mennyiségben tartalmazza az említett  vitaminokat. Ennek a két vitaminnak a szerepe, nagyon fontos az oxidatív stresszel szemben is, hiányuk szárazzá, és ráncossá teheti a bőrünket.

Amennyiben táplálék formájában nem sikerül fentiekből megfelelő mennyiséget fogyasztanunk, bátran válasszunk étrendkiegészítőket, melyek tartalmazzák a napi szükséges mennyiséget.

Szép és egészséges arc és bőr titka. Tippek és tanácsok mindenkinek.

Hogyan járul hozzá a vízfogyasztás az egészséges arcbőrhöz?

Szervezetünknek és a bőrünknek is szüksége van megfelelő mennyiségű folyadék bevitelre. A leghelyesebben akkor járunk el, ha a napi folyadék szükségletünket víz formájában visszük be a szervezetünkbe.

A víz hozzájárul, bőrünk rugalmasságához, hidratáltságához, és a ráncok kialakulása ellen is sokat tehetünk a megfelelő vízfogyasztással. Hatására  ráncok kisimulnak, a szürke arcszín egészségesebbá válik, arcbőrünk feszesebb lesz.

Kerüljük az alkohol, és koffeines italok illetve cukros üdítők túlzott fogyasztását, hiszen ez emésztőrendszerünket is nagy mértékben megterhelheti, melynek megbetegedései bőrünkön is azonnal nyomot hagynak. Például a túlzott gyomorsav termelődés arcbőrünk kipattogásához vezethet.

A víz nemcsak hidratál, hanem segít megtisztítani szervezetünket a méreganyagoktól, serkenti az emésztést. Ha pedig gyorsabban ürülnek ki a méreganyagok a szervezetünkből, az bizony a bőrünkön is hamar szép változásokat eredményez.

Diéta és a szép bőr kapcsolata?

Akárcsak a diéta, és a fogyás, a szép bőr elérése is fejben dől el, de nem csak, hogy elhatározás kérdése, hanem nagyban össze is függ a diéta, testmozgás, és a szép bőr.

3 alappillér:

megfelelő táplálkozás,

testmozgás,

folyadék bevitel

Testmozgást bőrünk is meghálálja.

Lássuk, hogyan?

A testmozgással nemcsak a stresszt csökkentjük, hanem a vérkeringésünket is serkentjük, így vele a bőr alatti ereket is, melynek köszönhetően bőrünk egészségesebb, üdébb hatást kelt.

A diéta során ügyeljünk a megfelelő vitaminok és ásványi anyagok bevitelére. Ezek hiánya azonnal nyomot hagy arc bőrünkön.

Szép bőr diéta kifejezetten nem létezik. Akinek súlyos bőrproblémái és más tünetei vannak mindenképpen kérje orvos segítségét. Megfelelően felállított és kezelt betegség mellett, az egyes kozmetikus által végzett arckezelések sokat segítenek a bőr megnyugtatásában.

Fontos, hogy ne várjunk azonnali csodát, váltsunk életmódot, és szemléletet hosszú távon, így sokat tehetünk bőrünk, és szervezetünk egészségéért.

Ép testben ép lélek, tartja a mondás!