Tartós és ideiglenes otthoni szőrtelenítési tippek a szép és sima bőrért

Talán túlzás nélkül mondható, hogy minden nő életében az egyik legbosszantóbb dolog a testünkön növő szőrszálak. Megszabadulhatunk tőlük ugyan, de bizony gyorsan újra nőni kezdenek. Lássuk, hogyan boldoguljunk könnyen, ezekkel a nem kívánt szőrszálakkal, akár otthon is.

A szőrtelenítés elvárás?

A mai modern társadalomban határozottan kijelenthetjük, hogy igen!

Nemcsak divat, hanem nagyon is össze függ az ápoltságunkkal, és a megítélésünkkel is, és a férfiak körében is egyre inkább elterjedt.

A jó időben  előszeretettel viselünk szoknyát és a rövidnadrágot, a bikiniről, és a fürdőruháról nem is beszélve, ebben az időszakban éppen ezért talán még nagyobb hangsúlyt kap  a szőrtelenítés.

Fontos leszögezni, hogy nemcsak esztétikai szempontból fontos, hanem a higiénia okok miatt is. A szőrös testrészeken könnyebben tapadnak meg a baktériumok, kellemetlen szagokat okozva.

Milyen megoldást válasszak?

A szőrtelenítésre napjainkban rengeteg módszer létezik, de a megfelelő kiválasztása nem is olyan egyszerű.  Az alábbi cikkünkben ismertetjük, milyen lehetőségek léteznek a házilag történő szőrtelenítésre.

Megoldások otthoni szőrtelenítésre

Borotva

Ez a leggyorsabb módja, hogy otthon zuhanyozás közben megszabaduljunk a szőrszálaktól, és a legfájdalommentesebb is. Azonban dacára annak milyen gyors, annyira nem tartós, sőt a gyakori borotválkozás gyorsítja a szőrszálak növekedését, és erősebbé is teheti azokat.

Borotválkozás után a bőrfelület már másnap bökőssé válhat.

Szőrtelenítő krém

Fájdalommentes szőrtelenítést biztosít, feloldja a szőrszálakat, azonban nem megfelelő használat esetén bőr irritációt okozhat. Tartósság tekintve tartósabb mint a borotva.

Epilátor

Otthon, könnyedén eltávolíthatjuk vele a szőrszálakat. Közepes fájdalmat okoz, viszont tartós megoldás. Gyökerestől tépi ki a szőrszálakat, ezért tartós az eredménye. A kitépett szőrszálak helyén bőrirritáció alakulhat, ki, ezért az epilálást követő hidratálás nagyon fontos a bőr megnyugtatása szempontjából.

Gyanta

Ha tartós simaságot szeretnénk elérni mindenképpen ezt a megoldást válasszuk. Viszont jobb ha azzal tisztában vagyunk, hogy ez bizonyos területeken fájdalmas megoldás.

Otthoni használatra többféle megoldás létezik. A drogériákban kaphatóak hideg gyanta csíkok, de klasszikus melegíthető gyanták is. Bármelyiket választjuk a gyantázás technikája nagyon fontos.  A gyantacsíkot megfelelő szögben határozott mozdulattal kell lehúzni, ellenkező esetben a szőrszálak megmaradnak, és akár véraláfutást is okozhatunk bőrünkön.

Mivel a gyantázás rendkívül szárítja a bőrt, a bőr utókezelése, ls hidratálása otthoni szőrtelenítést követően még nagyobb hangsúlyt kap.

Szőrtelenítés házilag avagy így készíts gyantát otthon

Tartós és ideiglenes otthoni szőrtelenítési tippek a szép és sima bőrért

Amennyiben nem szeretnék  pénzt áldozni, gyantázó termékekre, és természetesebb megoldással házilag szeretnénk gyantát előállítani, erre a legmegfelelőbb megoldás a cukor gyanta.

A cukros gyanta a szőrt szintén gyökerestől távolítja el és tartós eredményt érhetünk el vele, valamint a  hagyományos gyantázásnál kisebb fájdalommal jár.

Hogyan fogjak hozzá?

2 bögre cukrot , 1/4 bögre citromlét , és 1/4 bögre vizet keverjünk össze, majd forraljuk fel. Amikor a színe aranybarna alacsonyabb tűzön  főzzük tovább. Akkor kész ha teljesen barnává válik a színe. Mikor kihűlt, vegyünk ki egy darabot az edényből, és nyújtogassuk, ezt követően már könnyen tudunk dolgozni vele.

Mit szőrteleníthetünk cukor gyantával?

Szemöldök, hónalj, lábak, bikinivonal, illetve nők esetében az arc szőrteleníthető ezzel a módszerrel.

Miért éri meg kozmetikussal végeztetni a szőrtelenítést?

Fentieket olvasva a kérdés nagyon is jogos, hiszen ha otthon is számos módszer létezik, miért kérik mégis sokan kozmetikus segítségét a szőrtelenítésben?

Kozmetikus segítségével gyorsan túl lehetünk a gyantázáson, hiszen nekik nagy tapasztalatuk van már ebben. Ráadásul olyan területekről, is könnyen és szakszerűen el tudják távolítani a szőrszálakat, amelyekhez mi otthon kevésbé férünk hozzá, nem áll úgy kézre.  Amennyiben nem zavar, hogy beengeded a szakembert az intim szférádba, és bírod a fájdalmat mindenképpen ezt a megoldást javasoljuk a szőrtelenítésre.

Végleges szőrtelenítés, létezik ilyen?

A válasz az, hogy sajnos nem. De napjainkban egyre elterjedtebb az ún. IPL villanófényes szőrtelenítés, mellyel néhány hónap alatt megszabadulhatunk a szőrszálaink 80 %-tól.

Mit jelent az IPL technológia?

A fényenergiát elnyeli a szőrtüsző, benne hővé alakul, és meggátolja, hogy a szőrtüsző ismét szőrt termeljen.  Ezzel a módszerrel nem érhetünk el azonnali hatást, kb két hét múlva várható, hogy a szőrszálak elkezdenek hullani. Hátránya azonban hogy nagyon világos szőrzet, valamint sötét bőr esetén ez a fajta kezelés nem  eredményes. Ha anyajegyek és szeplők vannak bőrünkön,  akkor nem is ajánljuk ezt a megoldást.

Nagyon sok kozmetikában elérhető ez a fajta megoldás! Mielőtt ezt választjuk, mindenképpen konzultáljunk szakemberrel, és hallgassuk meg a javaslatait.